Trysil 2009                                                                    Uppdaterad 31 mars 2009  •  ©

 

http://galleri.glansberg.se/#13

 


Med syrran och Andersson i Norge
En sista skidhelg för säsongen. Trysilfjället har lockat många gånger från Sälenfjällets topp - dags för inspektion på plats.

Snöstorm på natten till fredag gav resan en märklig start, Andersson kom inte upp för de oplogade backarna med en decimeter nysnö hemma i Sundsandvik. Omlastninge fick ske hemma hos Christine.

Sen var det dags för sex timmars bilande i snöstorm tillsammans med de mest besynnerliga bilar och förare på vägen. Med ett snabbstopp i Rottneros var vi trots allt framme vid fyratiden på eftermiddagen och lyckades ta oss upp till Högfjällscentret i Fageråsen, Trysil.

På lördag morgon snöade det fortfarande. Men klockan nio stod vi i liften. Backarna som pistats under natten höll sedan i ett par timmar, därefter vidtog lössnöåkning och snövallsforcering. Det hela blev inte lättare av att fjället en stor del av dagen låg inbäddat i moln. Jag kan nog konstatera att vi under lördagen inte hade säsongens bästa skidåkning - men jag körde ändå till liftarna stängde trots högljudda protester från vader och lår.

After ski var ingen upphetsande tillställning i Fageråsen, vi körde egen i stugan. Samtliga var synnerligen lättvaggade på lördagskvällen. 

You need to upgrade your Flash Player.

Lite skidåkning i trysilbackarna.

På söndagen visade sig Trysil från sin bästa sida. Solen sken från en klarblå himmel och det var minus fyra grader. Backarna låg som manchesterbyxor i solen och de flesta hade åkt hem. Nästan själva hade vi en underbar dag i backarna och vi dristade oss till och med till att köpa en flaska vatten för 50 kronor i backen.

 

 

Värme från alla håll! 

Toppexpressen är en toppenlift med värme i stolarna och vindskydd.
Snödjupet var på sina ställen bortemot två meter - här är våren långt borta.

Det var off pist både i och utanför pisten.

After ski kommer sommar och surfing!

Liten men fräsch lägenhet.