Åre 2009                                                                    Uppdaterad 8 februari 2009  •  ©

 Arkiv: Carinas bilder

http://galleri.glansberg.se/#11

 


Med delar av gänget i Åre
Lotta och Lennart lyckades övertala några vänner att följa med till Fjällgården i Åre - vilken tur att vi nappade! Vi hade en underbar vecka.

Upplägget var strålande, nattåget till Åre. Lite party på kvällen, några timmars sömn och vi var framme. Vi fick rummen på en gång och före tio var vi i backen. Jag kunde snabbt konstatera att Åre vuxit sedan jag var där 1969. Den första dagen välkomnade oss med strålande solsken och 20 minus nere i byn men nollgradigt uppe på Åreskutan.

Det tre första dagarna sken solen från en klarblå himmel och trots att det var närmre minus 20 nere i byn så höll temperaturen sig runt nollan uppe på fjället. Västra delen av Åres skidområde passade oss bäst. Där fanns också Jägerplatån. Så - en vecka med mycket skidåkning, mat, Jäger, GD, öl after ski, bastu och goda vänner. Allt serverat med det underbara Hotell Fjällgården som utgångspunkt! VI KOMMER TILLBAKA!

You need to upgrade your Flash Player.

 

oHäftiga after ski med Patrik´s Combo
Fjällgården hade den häftigaste afterski´n i Åre. Röja med 800 grader var inte hans specialitet - men sportspegelns signatur och Säkkijärven polka kunde han!Helt underbar mat på Fjällgården! Till frukost fick vi färskt bröd, bacon, korv och ägg. Som frukostdessert serverades våfflor med sylt och grädde. Middagarna på hotellet förtjänar egentligen en egen sida - men jag nöjer mig med MUMS!

 

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen. 

Det var många sköna stunder på Jägerplatån.

Den gamle störtloppsmästaren Bobbo Nordenskiöld serverar Hyddans specialshots, Åreskutan och Kilimanjaro på sin gamla skida.Bildspel om vårt härliga hotell

Rix MorronZoo i fjällen

Vilken avslagen tillställning! Det var väl max tio personer i frukostmatsalen När vi åtta ytterligare seglade in var det bara Roger som märkte det, Titti och Gert verkade mentalt frånvarande. När Kjell pratade med Gert fick vi detta bekräftat.

Hur som helst Gert är nu personligen inbjuden till BEVIS på en fräckisduell i bastun - tror inte han vågar!