Vår vecka 42                                                       Uppdaterad 20 oktober 2008 •  © 

 Arkiv: 
 Se längst ner på sidan.

 

Sommaravslutning i Alanya
En vecka i Alanya fick bli den definitiva avslutningen på årets sommar. Sol värme och varma bad. Dessutom shoppade jag som en galning - vad har hänt?

Den 11 oktober på kvällen gick planet till Antalya. En vecka på Kleopatrastranden väntade. Vi reste med DeTur och således det Turkiska flygbolaget AtlasJet. Planet var fräscht men servicen usel - vinet var slut! - ölen var slut! Om du fick vad du beställde var dessutom rena lotteriet.

Men väl framme fick vi ett bra hotell - Kleopatra Dreams Beach med all inclusive. Maten var helt okej så vi brydde oss aldrig om att gå ut och äta. Även öl, vin och dringkar ingick - men det var ingen större risk att du fick några alkoholskador.

Vädret var alldeles lagom så här i mitten av oktober, 20 grader på natten - 28 på dagen och 24 i vattnet. En regndag fick vi med resultat att jag shoppade som en galning. Så här går det till:
- Where are you from?
- Come into shop.
- Want a drink or tea?
Är du med så här långt är det kört! Slutar sedan affären med:
- You are a very hard man, sä är du garanterat blåst.

You need to upgrade your Flash Player.


Tisdagens och onsdagens blåsande gjorde bra surfingvågor så på torsdagen och fredagen gick mycket tid till bodysurfing - skitkul för en gammal gubbe. Eftersom Kleopatrastranden inte är långgrund blir det korta surfar - men många.

ARKIV:
Vecka 4,  Vecka 5,  Vecka 6, Vecka 7,  Vecka 8,  Vecka 9, Vecka 10,  
Vecka 11,  Vecka 12, Vecka 13,  Vecka 14,  Vecka 15, Vecka 16,  
Vecka 17,  Vecka 18, Vecka 19,  Vecka 20,  Vecka 21, Vecka 22,  
Vecka 23,  Vecka 24, Vecka 25,  Vecka 26,  Vecka 26b, Vecka 27,  
Vecka 28
,  Vecka 29, Vecka 30,  Vecka 31,  Vecka 32,  Vecka 33,  
Vecka 34,  Vecka 35, Vecka 36,  Vecka 37,  Vecka 38, Vecka 39
Vecka 40-41,Veckans ordspråk v. 42

Semester är den ledighet som utgår för att de anställda ska påminnas om att företaget klarar sig utan dem.

                                   Earl Wilson


Med MC till Side

På onsdagen hyrde vi en motorcykel för att åka till Side för att hälsa på Anita och Mats. Det var en Yamaha 650 offroad. Att köra i Turkiet är ett äventyr - Vid stopptecken stannar man om det behövs för att överleva, vid rött ljus om man har lust. På motorvägen får man räkna med möte eftersom den som bor eftervägen och bara ska en liten bit "motströms" oftast inte har lust att köra till nästa mot och vända.När vi körde in på deras hotell blev vi jagade av en säkerhetsvakt - man skulle visst anmäla sig? Efter att ha badat och ätit lunch tillsammans med dem åkte vi och tittade på gamla Side varefter vi åkte hem.

Bra strand och perfekt sommarväder med 28 grader på dagen och 24 i vattnet.